Štrukturovaný gres a jeho čistenie a ochrana

Gresová dlažba, či už naturálna alebo matná, nemá síce problém otvorených pórov ako leštená dlažba (o tejto problematike sme písali v blogu TU), ale zato „zachytáva“ nečistotu svojou štruktúrou.


S pomedzi takýchto štrukturovaných dlažieb určite vyniká dlažba s protišmykovou úpravou, ktorá je citeľná hneď aj na dotyk. V každom prípade, nečistota sa bude zachytávať v menšom alebo väčšom množstve, samozrejme od okolitých podmienok a premávky. Takýto stav nie je nič neobvyklé alebo niečo, čo by sa nedalo bezproblémovo riešiť. Stačí len vedieť ako na to, a tak isto ako v prípade leštenej dlažby, netreba veľa úsilia.

Presne na tento typ problému sú určené aj špeciálne prípravky, ktoré Vám pomôžu v boji s nečistotami. 


Takýmito produktami sú napr. Beauty GresEasy Gres od Geal-u. Ide o podobný efekt ako u prípravku Progres pre leštenú dlažbu, akurát prispôsobený pre štruktúrované materiály. Vytvára neviditeľnú vrstvu, bez akejkoľvek farebnej zmeny, ktorá bráni nečistote zachytávať sa na jeho povrchu. Najmä pri protišmykovej úprave sa nečistoty nezachytávajú tak ľahko a samozrejme sa aj ľahšie odstraňujú. Produkt Beauty Gres je určený pre dlažbu v interiéri, a naopak, Easy Gres pre dlažbu v exteriéri. Keď je reč o protišmyku, treba podotknúť, že tieto prípravky nemajú vplyv na túto vlastnosť dlažby, takže sa nemusíte báť, že by povrch stratil protišmyk.